Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Vi vil svømme den forkerte vej

Hvis vi giver sharialoven én indrømmelse, kommer der flere krav. Byrådet Aarhus vil stoppe religiøst begrundet kønsopdelt svømning. Jeg synes, det er forkert, når Maria Ventegodt Liisberg, jurist og chef for ligebehandling ved Institut for Menneskerettigheder, på nærmest aktivistisk vis (JP 3/ 11) forsøger at blande sig i afgørelsen, der er klart politisk.

Religiøs argumentation i politik – Pas på med de veltalende islamister

Martin Krasnik interviewede den indflydelsesrige britiske Anjem Choudary i  DRs- Deadline den 26.6. De drøftede forskellige poliske spørgsmål, og det blev inddraget i debatten, at Anjem Choudary er muslim/islamist. Anjem Choudary påpegede flere gange, at Krasnik som jøde burde inddrage det jødiske i sit syn på politiske forhold.  Det slog Krasnik ud af kurs. Men […]

Det handler om frihed

GHETTOER: Vi skal have flere frie debatmøder i ghettoområderne -og det er ikke det eneste, vi bør gå efter. Vi skal prøve at genvinde disse områder, så de igen kan blive en del af Danmark.

Manglende håndtryk er grundet i urimeligt kvindesyn

Om censoren der ikke vil trykke kvindelige elever i hånden. SHERIN KHANKAN skrev i avisen den 22. juni om, at man også kan hilse med hjertet. Derfor kan håndtrykket undværes, mener hun. Det er sandt, at et varmt blik, et nik eller et smil kan varme og bygge en bro mellem to mennesker.

Børn er små mennesker

Omskæring eller forhudsamputation af drengebabyer Som barn syntes jeg, min far var perfekt og fuldstændig, selvom han manglede det ene ben, som han havde fået sat af, fordi han var blevet skudt i knæet. Han havde betydelige fantomsmerter resten af sit liv, og var en overgang narkoman pga. dette. Som læge havde han let adgang […]

Kun på hospitalet – og på mænd over 18 (Omskæring)

Omskæring af drenge er ikke et banalt og ukompliceret indgreb. Der har været 65 anmeldelser om patientskader fra 1996 til 2012. Alene Skejby Sygehus har årligt tre til fire tilfælde af alvorlige problemer efter religiøs omskæring, men sygehuset gør opmærksom på, at mindre problemer som blødninger og infektioner nok behandles hos egen læge måske ikke […]

Omskæring bør kun tillades på voksne

Er omskæring af små drenge et overgreb? For at finde frem til svaret, må vi starte med at spørge om indgrebet er banalt og ubetydeligt, samt om der kan tilstøde komplikationer under operationen eller efterfølgende. Der må her svares henholdsvis nej og ja.

Omskæring kan ikke gøres om

OMSKÆRING af drengebørn er et uafvendeligt indgreb. Hvis drengen senere fortryder, hvad enten det skyldes, at han måske ikke kan forlige sig med den kulturelle og/eller religiøse identitet, omskæringen symboliserer, eller det er, fordi han har fysiske eller psykiske men, så er der ingen fortrydelsesret.

keep looking »
  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver