Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Hvem ejer egentlig sandheden om rewilding

13. maj 2023

Søren Bald skrev i KD 9. maj, at både medvirken og opposition er legale virkemidler i et folkestyre. Meget sandt. Det kan bruges i debatten om de 15 nye indhegnede naturnationalparker baseret på rewilding af heste og kvæg. Rewilding kan vi se i forsøgsprojektet Molslaboratoriet, men såmænd efterhånden også andre steder i landet. Aarhus Universitet har sagt (21.1.2021): “Rewilding går ud på, at man, for at genoprette de naturlige økosystemprocesser, udsætter store dyr i naturen, som går ude og græsser hele året uden at får tilført foder”.  De skal heller ikke behandles ved sygdom mm.

Her er knasten, som får debatten mellem anti-rewilderne og pro-rewilderne til at gløde.

Jeg synes de otte skribenter bag kommentaren i KD 10. maj, der skrev om grimme metoder og chikane mm. fra anti-rewildernes side helt overså, at der desværre findes det samme på den anden side. Det skal vi fordømme skarpt på begge sider.

Jeg fandt deres indlæg elitært, præget af en opfattelse af, at de ejer fakta og sandheden. Som om de ikke anerkender, at man kan være i opposition og være imod rewilding baseret på et sagligt, faktuelt grundlag. Rewilding som metode er et eksperiment her i landet i vores vejr og klima. Jeg har denne vinter, trods den jo har været atypisk mild, modtaget flere beretninger, fotos og videoer af især kvæg, der var på vej til at blive ”skeletdyr”, som måtte tilføjes foder (selvom det er imod rewildingsprincipperne) eller tages på stald. Jeg kan forsikre om, at disse sager var virkelige.

Det vil sige fakta.

 

Lene Kattrup i Kristeligt Dagblad den 13.5.2023  som svar på

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/organisationer-modstanden-mod-rewilding-og-naturnationalparker-er-blevet-til-hetz-og-chikane?

 

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver