Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Vælg dit parti med omhu

9. juni 2015

Socialdemokratiet siger, vi ikke har råd til at hæve ulandsbistanden mere. Nok sandt, men det er fordi, vi prioriterer helt forkert. Vi bruger voldsomt store økonomiske ressourcer på at hjælpe folk, der er fanget i krig eller fattigdom i Afrika og Mellemøsten, ved at modtage dem her i landet.

Vi burde indse, at det ikke drejer sig om at få mennesker hertil, men om at hjælpe de personer, der ikke har mulighed for at flytte sig langt, som ikke har mulighed for at betale til menneskesmuglere eller købe en flybillet.

Denne fejltagelse belaster kommunerne voldsomt. Også Hillerød må spare overalt, mens udgifterne til flygtninge stiger og stiger. Det er tydeligt for borgerne, selvom det forsøges skjult. Servicen falder markant.

Det går især ud over de ældre, de syge og vores børn.

Når du sætter dit kryds til folketingsvalget, må du spørge dig selv, om du synes, det parti, du stemmer på, prioriterer rigtigt. Eller om partiet er med til at fremme en udvikling, hvor kommunerne fortsat skal spare på basisvelfærd til borgerne på grund af den førte udlændingepolitik.

Hvis vi ønsker at hjælpe så mange af de mest nødlidende i verden som muligt og samtidig sørger for at servicere borgerne på et anstændigt og rimeligt niveau for de ressourcer, der er til rådighed, så skal vi sadle om, så vi i højere grad hjælper i nærområderne.

Vi hjælper så utroligt få, og ofte ikke de personer, som er i størst nød, der ikke har mulighed for at flygte på grund af fattigdom, når vi vælger, at folk i nød skal hertil.

Det har været nævnt, at man kan hjælpe op imod cirka 200 mennesker, hver gang man i stedet hjælper en, der kommer hertil, hvis hjælpen ydes ude i verdens brændpunkter. Stem på et parti, der forstår dette.

Hillerød Posten 09.06.2015

af Lene Kattrup, dyrlæge, medlem af Det Etiske Råd, Kornvænget 26, Uvelse

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver