Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Urealistisk og rosenrødt regnestykke

16. juni 2016

 

I artiklen ”Per sparede 62.000 kr. med faskine” i Hillerødposten den 7/6 var der tale om et vildledende eksempel på en borgers udgift til separatkloakering. Og ved siden af var et ukritisk interview af Søren Støvring fra Hillerød Forsyning. Det nævnes, at Pers udgift til at grave hele vejen rundt om sit hus og etablere en sikker rørføring ved husets fundament samt tilslutte til syv tagnedløb og føre rør hen til samt nyetablere en eller flere faskiner med pumpe kun har kostet ham 8.000 kr. I den urealistiske og rosenrøde artikel hang regnestykket simpelthen ikke sammen.

Man har glemt udgiften til projektering, beregning og planlægning, køb af materialer og arbejdsløn. Desuden udgift til jordprøver på husejerens grund, som er nødvendig for at finde ud af, hvordan nedsivningsevnen og jordbundforholdene er, således rørforløb og faskinerne kan dimensioneres korrekt. Alene denne udgift løber op i knap 8000 kr. Udgift til at reetablere haven efter det omfattende gravearbejde var også udeladt.

Regnestykket er sat op på, at husejeren selv kan grave hele vejen rundt om huset og til faskiner samt fungere som rørlægger mm. Det har vi også mange gange hørt Tue Tortzen sige. Men det er de færreste husejere, der kan det. Hvad med den ældre, den enlige kvinde, borgeren der er syg eller har dårlig ryg mv. Det udførte skal være lovligt, og rørene skal dimensioneres, lægges og samles samt tilkobles tagrender og faskiner mm på forsvarlig vis. Projektet skal planlægges af sagkyndige og godkendes.

Når vi har samlet underskrifter ind, har vi mødt flere ulykkelige borgere, der ved, at deres udgift vil løbe op 60 – 80.000 kr. eller mere, uanset de vælger den billigste løsning.

I Tue Tortzens læserbrev i samme avis blandede han desværre krav om separatkloakering for nybyg sammen med påbud til eksisterende husejere, hvilket naturligvis er misvisende.

 

I Hillerødposten 16.6.2016

LENE KATTRUP,
UVELSE,

HENNING THORSEN
LYSTRUP

JENS GAMMELTOFT,
HILLERØD Øst

 

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver