Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Udenrigsministeriet oplyser og advarer ikke godt nok

7. januar 2019

Få uger efter de frygtelige drab på to unge piger i Marokko skriver medierne ikke så meget mere om det.

Så vidt vi ved, skete disse to bestialske drab af torturlignende karakter med islamistisk begrundelse. I modsætning til drabet på ubåden af Kim Walls blev detaljerne ikke omtalt, selvom det ene af ofrene var dansk statsborger. Hvorfor var der denne forskel?

Drabene skete nær Marrakesh, hvor Lars Løkke Rasmussen optimistisk og skødesløst (efter min mening) for få uger siden underskrev FN-Migrantpagten.

Udenrigsministeriet skriver i sin rejsevejledning:

“Marokko er et moderat og tolerant muslimsk land. Indtagelse af alkohol er forbudt bortset fra på hoteller, restauranter og barer med spiritusbevilling. Homoseksualitet er forbudt. Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder.”

I Marokko er 98-99 % af befolkningen muslimer. Islam er landets officielle religion, islamisk ret ligger til grund for alle familieretlige anliggender. Ifølge forfatningen er Marokko en islamisk stat og et monarki. Som kvinde finder jeg ikke, dette moderat og tolerant, men det gør man måske i Udenrigsministeriet?

Jeg håber ikke, vores Udenrigsministerium misinformerer på grund af Danmarks handelsinteresser.

Vi bør generelt oplyse om sharialoven inkl. dens kvindesyn, og den særlige og øgede risiko der er for kvinder, når de færdes i muslimske lande. Det bliver vi også nødt til at italesætte og være mere ærlige om overfor vores ungdom her i landet.

En undersøgelse fra Pew Research Center fra 2013 (”The World’s Muslims: Religion, Politics and Society”) viste, at 83 % af muslimerne i Marokko (der jo udgør 98-99 % af befolkningen) ønsker, at sharialoven skal være den officielle lov i deres land. To tredjedel mener, shariaen stammer direkte fra deres gud, Allah. Det betyder, at de mener, loven ikke må skabes eller ændres af mennesker.

I Mellemøsten og Nordafrika synes over halvdelen af de muslimer, der går ind for sharialoven også, at de barske straffe som fx håndafhugning og dødsstraf (for at forlade islam) bør gælde. Der var en del andre bekymrende tal.

Hvordan kan regeringen og partierne til venstre for midten samt den del af det danske erhvervsliv, der ønsker arbejdskraft herfra, fortsat gå ind for, at vi modtager eller henter mennesker fra disse lande uden nogen form for screening?

En del personer fra de aktuelle lande vil være antidemokrater og shariatilhængere. Og det nedvurderende kvindesyn samt den negative opfattelse af homoseksuelle vil jo ofte følge med.

Lene Kattrup i Frederiksborg Amts Avis 7.1.2019

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver