Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Sodomi: Dyr siger ikke ja

27. oktober 2006

Peter Edelberg har i en Kronik 23.10. 2006 angrebet mig for i min tidligere Kronik at have plæderet for at få menneskers anvendelse af dyr til sex forbudt. Jeg er særdeles overrasket over, hvad han skriver, for har han egentlig læst min Kronik? Han skriver en hel del om gammeldags snæver sexmoral osv., men i min Kronik gjorde jeg klart, at mine argumenter ikke bygger på seksualmoral.

Så længe sexpartnere er enige, har jeg ingen moralske skrupler. Det, jeg anførte, var, at sex kræver ligeværdighed, gensidighed og informeret og reel samtykke/accept fra partnerens side. Det er ikke etisk acceptabelt, at en mand til eksempel nyder sex med en hjerneskadet pige, der bor på et hjem for evnesvage. Og selvom en pige kan være ret moden i en alder af 13 år, synes vi ikke, det er rimeligt, at hun har sex med en voksen på 30 år. Derfor er det forbudt.

Når Peter Edelberg anfører, at et hundyr ikke behøver at tage skade af mandlig penetration, så tror jeg ikke, han helt ved, hvad han taler om. Jeg forklarede jo, at uden for brunsten, som kun varer få dage om året, så befinder vores hunlige husdyrs kønsorganer sig i en inaktiv dvaletilstand, hvor der vil være smerter og opstå opstå skader, hvis de bruges til sex, idet deres indre og ydre kønsorganer i denne tilstand kan sammenlignes med forholdene hos en pige på f.eks. 5 år. Vi ved også, at dyr ligesom vi har brug for seksuel ophidselse, for at sex ikke gør ondt  (når de er i brunst. Udenfor brunst vil det altid være smertefuldt.). Dyr bliver ikke seksuelt ophidset ved et menneske. Når Peter Edelberg postuler, at dyrene ofte ikke skades, er det ikke rigtigt. Undersøgelser har vist, at der ofte er tale om ret alvorlige skader.

Han anfører så, at vi slagter og spiser jo dyr. Ja, det er korrekt, men inden vi afliver dem er dyrene er beskyttet af dyreværnslovens regler om at behandle dyr forsvarligt og ikke udsætte dem for lidelse og smerte.

Lene Kattrup i Politiken 27. oktober 2006 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver