Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Sikkerhedspolitisk anliggende

30. oktober 2008

Peter Norsk mener som jeg (25/10), at vi må begrænse og selektere i indvandringen for at holde de statslige udgifter nede. Han spørger, om muslimer ikke mere skal være velkomne.

Vi har generelt brug for en bedre screening af personer, der søger om at komme hertil. Der bør udformes nogle relevante spørgsmål alt efter personernes baggrund, oprindelse, erhverv og uddannelse. Religion/religiøst tilhørsforhold er et personligt privat anliggende, som vi ikke kan eller bør spørge om. De problemer, vi pt. står foran pga. islamismens fremmarch, gør det nødvendigt, at personer fra de områder og kulturer, hvor klanstruktur og æresbegreber medfører, at f.eks. æresdrab, kønslemlæstelse, vold, kvindeundertrykkelse, tvangsægteskab og støtte til sharialoven er udbredt, må stilles nogle konkrete spørgsmål.

Kun islamister vil have grund til at blive fornærmede over, at der skal besvares nogle få relevante spørgsmål, før man evt. får et ja. Vi må vide om de, der ønsker at indvandre, går ind for demokratiet og individets frihedsrettigheder, eller om de foretrækker et totalitært samfundssystem, som de ønsker også at indføre her.

Det er et sikkerhedspolitisk anliggende og en økonomisk nødvendighed. Det burde være indført for længst. Sekulære demokratiske muslimer er velkomne, det er islamister ikke

Lene Kattrup i Jyllands-Posten  30.10.2008

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver