Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Mere klartseende kulturradikale

6. maj 2006

Connie Hedegaard tager den 2. maj afstand fra de kulturradikales had til religion. Men hun overser, at der er sket meget med kulturradikalismen, siden Georg Brandes udtalte: “Jeg hader kristendom.”

De kulturradikale er blevet mere glade for religion, og islam nyder en særstatus. I dag ville udsagnet om kristendom højst udløse et ok, efterfulgt af et gab. Kan man i dag forestille sig, at en kulturradikal ville turde udtale: “Jeg hader islam”? Næppe. En del kulturradikale holder så meget af islam, at de har svært ved at sondre imellem islam som religion og islam som ideologi, selvom islam i sin kerne særligt befordrer denne udvikling, som bør være dybt uønsket i et frit samfund.
Forleden udtalte Margrethe Vesterager på de radikales gruppemøde, at den islamiske ekstremisme var et begrænset problem. Hertil svarede Naser Khader: “Jeg er så træt af dig og din viden på det område. Det er dumt og naivt af dig at sige sådan noget”.

Connie Hedegaard siger også, at hun ikke er kulturradikal, hvis Klaus Rifbjerg er det. Til de, der måske er kulturradikale, vil jeg gerne sige, find bare selv ud af hvad I er, men overfor islam og islamisme ville jeg ønske, at I generelt var mere opdaterede, mere vidende og klartseende.

Lene Kattrup i Information 6.maj 2006

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver