Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Meninger dæmoniseres – Multikulturalisme

26. august 2011

»MULTIKULTURALISME«

Vi taler nu igen om en god tone i debatten, men et for stort fokus på en god tone kan indskrænke ytringsfriheden og sænke kvaliteten i debatten.

En landsdækkende avis hævdede i sin leder for nyligt, at det er uacceptabelt og dårlig tone at kritisere multikulturalisme.Man taler om en god tone, men udnævner så ret selvmodsigende en bestemt holdning til at være en forkert tone, fordi den repræsenterer nogle synspunkter, man er uenig i.

På den måde delegitimerer man de personer, der har en anden holdning end én selv. Vi ser det ofte i debatter, og vil se det i valgkampen.

Det tager fokus fra selve emnet, fra debattens kerne.

Og det er jo netop ikke god tone, hvis man udnævner de holdninger eller de personer, man er uenig med, til at have en forkert tone, når sandheden er, at man blot er uenig.

Herved dæmoniserer man sin meningsmodstander, i stedet for at tage den mere vanskelige og krævende saglige debat. I eksemplet handler det om, hvorvidt vi mener, at multikulturalisme kan udgøre en fare for demokratiet.

Om det kan tænkes, at vi ved at importere så mange mennesker med en ikke-vestlig demokratisk og frihedsorienteret kultur samt tankegang har sået spiren til disharmoni, konflikter og kriminalitet – og om hvordan, vi bedst kan forsøge at undgå dette.

Denne debat ønsker en del relativister og kulturradikale slet ikke at tage, derfor kalder de det for dårlig tone, hvis nogen kritiserer multikulturalismen og mener, det er en farlig utopi.

Lad os i stedet tage debatten om dette vigtige emne i en saglig og god tone.

Lene Kattrup Folketingskandidat i Østjyllands Storkreds (DF) Parkhøjvej 60, Ganløse i Århus Stiftstidende 26.08.2011

 

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver