Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Logik for nationalstater

21. oktober 2008

Tak til Peter Norsk for hans svar til mig 15/10, som klargør, at han ikke mener, at en person, der ønsker at begrænse indvandringen, er en nationalist. Vi er enige.

Men det fremgår ikke helt klart, om han også kan være med til, at landene må selektere i indvandringen, så man i højere grad siger ja til de personer, hvor man sagligt vurderer, at de har gode chancer for at kunne falde til, ikke kommer til at belaste statskassen i det nye land og ikke vil arbejde imod samfundsstrukturerne og frihedsrettighederne.Sådan gør man i USA, som Peter Norsk ofte henviser til. Men når vi prøver det her i Danmark, får vi med EU at gøre. PN taler om en »ensartet stram indvandringspolitik«, men det kan jo ikke lade sig gøre, hvis vi ønsker at forskelsbehandle og favorisere de personer, der har størst chance for at kunne blive aktive og ydende samfundsborgere. Det er simpel logik.

Hvorfor mener PN, at det er forkert, hvis nationalstaterne handler efter denne logik, når det nu er så tydeligt, at EU ikke evner at beskytte landene mod en for stor indvandring af mennesker, der ikke har forudsætninger for at tilpasse sig den vestlige samfundsorden? Det er ikke mærkeligt, at et land ikke gerne overlader beslutningerne til et organ, der ikke varetager opgaverne effektivt, men tværtimod arbejder i modsat retning.

Lene Kattrup i Jyllands-Posten 21.10.2008

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver