Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Let først skatten i bunden

2. november 2016

LUK GRÆNSEN: Jeg ønsker grænsen lukket og en stærkt begrænset indvandring til gengæld for, at LA får sine skattelettelser.

Jeg forstår ikke, hvorfor LA ikke kan nøjes med fem procent lettelser i topskatten for indtægter op til en million.Ja, egentlig synes jeg, at vi (først) burde have skattelettelser i bunden for mindre selvstændige, for iværksættere og for lønmodtagere med små indtægter fx under 325.000 kr. (og kun for dem, det vil sige lønmodtagere og selvstændige -ikke for personer der modtager offentlige ydelser).

Men jeg synes faktisk, at DF skal sige ja til LA hele vejen op med lettelser i topskatten også over en mio.til gengæld for markante og betydelige (og jeg mener markante og betydelige) stramninger på udlændingeområdet.

Min fornemmelse

Det er min opfattelse, at mange medlemmer af DF synes dette. Jeg ved det naturligvis ikke, men det er min fornemmelse.

LA har af og til meldt ud, at man er parat til væsentlige stramninger på udlændingeområdet inkl. helt eller delvist opsigelse af nogle konventioner mm.

Først DF: Jeg spørger mig selv om, hvilken DF-vælger, der kan være så meget imod topskattelettelser, at man hellere vil takke nej til at få stramninger på udlændingeområdet, som fx udelukkende asylbehandling ved grænsen, permanent grænsekontrol og et stop for (eller i det mindste voldsom opbremsning) for modtagelse af personer fra ikke-vestlige islamiserede lande uden demokratitradition, hvor personerne hverken kan eller vil lade sig integrere.

Hvor mange af DF’s vælgere ønsker mon at risikere at få en rød regering, der er afhængig af de Radikale, der vil øge indvandringen og ophæve grænsekontrollen osv. Vil det at undgå lettelser i topskatten være så meget værd? Jeg tror, det vil være meget få DF-vælgere, der vil se sådan på det.
Hvor mange, LA?

Og så LA: Man kan jo så omvendt spørge om, hvor mange LA-vælgere, der er parate til at insistere på, at topskatten også skal lettes for indtægter over en mio. kroner, hvis man dermed risikerer at sige nej til den skattelettelse, der trods alt allerede er hjemme, og som må være et vigtigt skridt for LA, når man risikerer derved at give magten til et flertal, der overhovedet ikke vil give nogen form for skattelettelser, men som tværtimod vil øge de offentlige udgifter.

Sådan ser det ud, mener jeg.

Jeg ønsker grænsen lukket og en stærkt begrænset indvandring, stop fra MENAlande (en række mellemøstlige og nordafrikanske lande, red.) mv. til gengæld for, at LA får sine skattelettelser.

Noget som ikke er så dyrt endda – slet ikke sammenlignet med de enorme besparelser, der ligger i en reduceret modtagelse af personer, der ikke kan eller vil lade sig integrere. Foruden de betydelige sociale fordele.

Lad os håbe fornuften vinder.

 

Lene Kattrup i Sjællandske Medier Frederiksborg Amts Avis 2.11.2016

 

Under foto ad AS

Hvor mange LA-vælgere er parate til at insistere på, at topskatten også skal lettes for indtægter over en mio. kroner, hvis man dermed risikerer at sige nej til den skattelettelse, der trods alt allerede er hjemme, og som må være et vigtigt skridt for LA, spørger Lene Kattrup. På billedet lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/ Scanpix

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver