Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Kronprinsessen i Vollsmode

4. august 2006

Også kongehuset går ind for integration af vores etniske medborgere. Det viste kronprinsessen ved sit besøg i Vollsmose. Det var glædeligt at se, hvor godt kronprinsessen blev modtaget. Kvinder for Frihed håber, at Mary bliver en god rollemodel for alle vore etniske søstre. Det er dog dybt bekymrende og et stort nederlag for

integrationsarbejdet og kvindefrigørelsen, at kronprinsessen blev manipuleret ind i et massivt kvindeundertrykkende budskab. Det var et misbrug af kronprinsessen, som nok uforvarende er blevet brugt i et religiøst politisk spil.
Tørklædet signalerer undertrykkelse og kvindens underdanighed i forhold til manden, ligesom det også har sundhedsskadelige konsekvenser. Derfor var det sørgeligt og usædvanligt, at kongehuset blev brugt på denne manipulerende måde til at blåstemple tørklædefængslet.Kronprinsesse Mary er en rollemodel for den moderne frigjorte kvinde – det bør hun i stedet blive ved med at være!
Går man ind for kvinders frihed, for demokrati og ligeberettigelse, så skal man ikke medvirke til at promovere tørklædet, som står for et stærkt symbol på sharialoven, på kvindeundertrykkelse og tvang.

Karen West, Jette Plesner Dali, Nanna Bodé og Lene Kattrup i Berlingske Tidende 4. september 2006

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver