Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Kriminaliteten rammer skævt

23. juli 2011

EU-kommissionens formand, José Manuel Barosso, kritiserer Danmarks nye toldkontrol og siger: »Jeg er sikker på, at danskerne gerne vil kunne rejse rundt i Europa uden grænsekontrol, og så må de selvfølgelig også kunne forstå, at de også må give andre mennesker de samme rettigheder.«I mine ører lyder sådan en kommentar både elitær og lidt uempatisk.

Pga. Schengen-aftalen er kriminaliteten i hele Europa steget voldsomt. Mange almindelige EU-borgere oplever kriminaliteten og den utryghed, den giver, som et stort og meget frihedsbegrænsende problem. Hvis man er i Barrosos lønramme har man tit et tyverialarmanlæg, dørtelefon eller lignende og bor i et attraktivt og pænt kvarter, så føles kriminaliteten naturligvis ikke så problematisk og nærværende.

Men der er mange ofre for kriminaliteten. Og er man fru Hansen, der bor i et lille hus, en lejlighed evt. en almen bolig i Aarhus, Odense eller København, så vil man i dag ofte være utryg ved at cykle og tage bussen eller toget hjem og herefter gå det sidste stykke til boligen om aftenen. Mange steder bør man slet ikke færdes efter mørkets frembrud.

Unge mennesker og især unge piger advares i dag mod at færdes alene sidst på aftenen i mange byer i Europa, hvilket jeg finder er fuldstændig uacceptabelt og et eksempel på, at noget er gået helt galt.

Såfremt prisen for at kunne rejse rundt i Europa uden grænsekontrol indebærer en accept af en alvorlig og øget kriminalitet, så tror jeg, mange borgere vil betakke sig. Vi kan jo se på tallene, at en stor del begås af udlændinge. Men også den »danske« kriminalitet udført af vores egne hjemmefødte kriminelle har fået meget bedre vilkår med en stigning til følge pga. den massive overbelastning af politiet. Der er negative synergieffekter.

Almindelige mennesker rejser ikke så hyppigt, som hr. Barosso gør. De har i stedet travlt med at passe deres familie og deres daglige arbejde.

De vil ofte foretrække, at de kan føle sig trygge til hverdag i deres hjem, og når de færdes på gaden.

Lene Kattrup Folketingskandidat DF Østjyllands Storkreds, Århus Syd i Århus Stiftstidend 23.07.2011

 

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver