Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Ikke kun en religion

18. marts 2008

NASER KHADER ønsker, at det skal genovervejes, om Det Islamiske Trossamfund bør være skattebegunstiget som et af staten godkendt trossamfund. Khader mener det ikke selv, og her er jeg enig med ham.

Men selve navnet; jeg tænker her ikke på islamisk, men på trossamfund, har altid forekommet mig misvisende. Man kan faktisk tale om en form for vildledende markedsføring. Desværre tager forbrugerstyrelsen sig kun af vildledning, når det gælder deciderede handelsvirksomheder. Dybest set har vi også den vigtige og mere overordnede udfordring, at islam kaldes for en religion. Her har vi et dilemma, når og hvis vi med dette ord forstår og tænker på religion som f.eks. kristendommen eller buddhismen, hvilket vi nok er tilbøjelige til i den vestlige verden.Som Asger Trier Engberg skrev i sin gode klumme 7/3, så har islam også indbygget en statsform og en retsform, kaldet kalifat og sharia. Islam er mere – eller andet – end en almindelig religion. Og for de troende, der tolker skrifternes indhold blot nogenlunde bogstaveligt, hvilket mange gør, så hører kalifatet og shariaen med som en væsentlig del. Kun hvis man tolker som f.eks. Naser Khader, der talrige gange har erklæret, at han sætter demokratiet over troen, kan der være tale om noget andet. Men så risikerer man at lande med bodyguards, specielt hvis ikke man kun hvisker det forsigtigt i krogene.

Vi står over for nogle alvorlige problemer, især hvis FN og EU bliver ved med at agere, som om islam er en helt almindelig religion, der ikke også har et vist antidemokratisk indhold.

Af Lene Kattrup, dyrlæge, bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet i Jyllands-Posten 18.03.2008

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver