Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Hvor blev der sovet i timen?

7. august 2008

I sin kronik 3.8. skrev integrationsminister Rønn Hornbech om sin opvågning over for EF-Domstolen, at hun finder, at det er et demokratisk problem, når EF-Domstolen hvidvasker illegal indvandring, ikke respekterer magtens tredeling og afsiger kendelser, der trumfer og sætter landene skakmat i kampen mod den øgede tilstrømning af illegale indvandrere til EU.

Hun opfordrer sine EU-ministerkolleger til ikke at sove i timen, men at få stoppet domstolens politiske ageren.Samme dag skrev chefredaktør Lisbeth Knudsen i avisen og på sin blog, at: »Et samlet EU inkl. Danmark valgte med den nye traktat at styrke EF-Domstolens beføjelser«.

Det undrede mig. Der har ikke været en afstemning om traktaten, sådan som det blev lovet befolkningen, hvorfor mange nok synes, at det ikke er noget, vi har valgt. Og domstolens beføjelser er ikke blevet styrket ved den nye traktat, da den ikke er trådt i kraft og nok heller ikke kommer til det i fremtiden blandt andet pga. Irlands nej. Måske sov chefredaktøren her lidt i timen.

(Det sidste kom desværre ikke til at passe. Irland skuffede dette håb)

Lene Kattrup i Berlingske Tidende 07.08.2008

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver