Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Hvilken frihed, Bech Holten?

25. september 2008

Jeg har undret mig over Kasper Bech Holtens moderne nutidsfortolkning af klassikeren Verdis opera Don Carlos, hvor han behandler forholdet mellem religion og politik. I DR 2′ s Deadline den 19. september fremgik det, at han er utilfreds med Danmarks tilstedeværelse i Irak, og man fornemmede samtidig en stor modvilje mod USA’s udenrigspolitik, der måske kan forklare den underlige måde, han i sin omtale og fortolkning af operaen blander og sidestiller USA’s styreform med Nordkoreas og Irans, hvilket synes ude af proportioner.

Om selvmordsterroristerne sagde han i tv, at det er mennesker, der ikke er gode, men som kæmper for deres frihed på en desperat måde. Han nævnte ikke den ideologi, islamismen, som de fleste af terroristernes er inspireret af. Efter det alvorlige terroranslag i Pakistan, der kom kun én dag efter hans ord, har Per Stig Møller udtalt, at han frygter og forventer en optrapning af terroren i Pakistan på grund af landets problematiske situation, og fordi Al Qaida nu har mistet grebet i Irak, der er ved at være mere stabilt, hvorfor islamisternes angreb og indsats i Pakistan er taget til.

En katastrofe

Stig Møller tilføjede, at det vil være en katastrofe, hvis Pakistan falder, fordi en islamisk regering i dette atombevæbnede land udgør en alvorlig fare for os alle, og desuden vil medføre, at det blive sværere at holde Afghanistan, hvilket også vil medføre en øgning af terroren i Europa og give terroristerne fra Pakistan blod på tanden, så vil de vil rykke videre til næste stat i området. Et ret alvorligt billede af situationen fra udenrigsministeriets side og en noget anden opfattelse end Holtens.

Hovedparten af de terroristgrupper, der i dag sprænger sig selv og civile i luften, kæmper for at få islamismens tyranni og sharialoven indført. Hvad er det for en frihed, Holten mener, de kæmper for?

Lene Kattrup i Frederiksborg Amts Avis mm. 25.9.2008

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver