Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Giv gaver til ofre i stedet for indsatte

9. marts 2017

Fængselspræst Jesper Birkler skyder med skarpt i interviewet den 20. februar 2017 og siger, det er både småligt og umenneskeligt, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ikke vil give plads til, at man fortsat kan give gaver til de indsatte på statens regning. Birkler mener ikke, at det passer til vores menneskesyn i 2017.

Jeg synes, man snarere skal vende det om og spørge, hvorfor staten skal give julegaver til de kriminelle. Hvorfor ikke til ofrene for kriminalitet? Birkler bør gøre sig det klart, at han jo godt kan opretholde sin praksis med at tage rundt og dele gaver ud til de indsatte, hvis han blot selv sørger for at samle pengene ind og måske tillige selv bidrager.

Men også her skal han imidlertid overveje sit svar på, hvorfor han ikke (også) samler ind til ofrene for den alvorlige kriminalitet. De er ikke sjældent ramt både psykisk og fysisk.

For brug af skatteydernes / fællesskabets penge, skal der naturligvis altid argumenteres særligt godt.  Og hvis man ikke politisk kan vinde genklang for sine ønsker, synes jeg, man bør være påpasselig med at tale om et kritisabelt menneskesyn og smålighed, medmindre man kan argumentere for det. Ud fra Jesper Birklers udtalelser virkede det mere, som om problemet var, at han faktisk manglede gode argumenter for at fortsætte den hidtidige praksis med at dele gaver ud til 235 indsatte i Horsens.

Måske derfor måtte han sige noget ugunstigt om Søren Pape Poulsen, der nu har stoppet det, hvilket jeg finder både rigtigt og fornuftigt.

Lene Kattrup i Kristeligt Dagblad 9.3.2017

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver