Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

En EU-nationalist?

8. oktober 2008

Peter Norsk skrev i et indlæg 26/9, at vi skal styrke Europas grænser, fordi millioner af unge i Afrika og Mellemøsten ønsker at flygte fra deres fattigdom og komme til Europa.

Det var lidt overraskende, for han har i en del indlæg kaldt andre personer for nationalister, når de ønskede nationalstaternes grænser styrket og en begrænsning i mængden af indvandrere med en anderledes kulturbaggrund. Men åbenbart har Norsk nu fået øjnene op for, at en sådan indvandring belaster landene økonomisk og i det hele taget giver store problemer. Men hvorfor i alverden skulle det være bedre eller pænere at ville styrke EU’s ydre grænser end de enkelte landes? Og hvis EU, som det er tilfældet, ikke har vist en evne til at håndtere problemerne, er det kun logisk, at landene selv må forsøge at sikre sig.

Andre har vidst det længe
En del andre mennesker har blot tidligere end Norsk indset og forstået, at multikulturalisme er en farlig drøm, der i virkelighedens verden betyder fremvækst af parallelsamfund, øget kriminalitet, opløsning af det velordnede samfunds bærende strukturer og store økonomiske byrder for staten.

Det er ikke bedre eller pænere (mere stuerent) at værne Europas ydre grænser end de enkelte landes grænser. Det sidste er nødvendigt, når man kan se, at EU ikke gør det.

Og for den enkelte unge fattige mand fra Afrika er det lige fedt, om det er Europas ydre grænser eller de enkelte landes grænser, der er lukkede.

Lene Kattrup 08.10.08 i Jyllands-Posten

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver