Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Eksperiment

6. januar 2007

FORFATTEREN og kritikeren Klaus Rothstein omtalte tankeeksperimenter i JP 3/1. Jeg blev inspireret til at forsøge et tankeeksperiment, hvor jeg bruger hans teorier på ham selv. Han omtaler racistisk motiverede forbrydelser og antyder eller siger direkte, at Dansk Folkeparti har et vist ansvar for disse pga. partiets retorik. Hvis vi nu bruger hans egen teori, så pådrager han sig jo på samme måde et ansvar for, at personer på udemokratisk og kriminel vis organiserer hærværk mod DF’s plakater overalt. Aktivisterne bag dette begrunder det jo med, at de fører en kamp mod racisme. Men det er forkert. Ansvaret må altid udelukkende ligge på den kriminelles skuldre.

Vi kan drage en parallel til dem, der advarede mod nazismen allerede tidligt i trediverne. Det vakte virkelig en indædt vrede, da de gjorde det; de blev dæmoniseret og skubbet ud af det gode selskab. Ville det dengang have været bedre, hvis man havde talt pænt til hr. Hitler og nazisterne? I Sverige har man ikke et DF, der får plads i medierne og kan høres; her taler man pænere end i Danmark til islamisterne, der ønsker sharialoven og islam ind i samfundet som en politisk magtfaktor.
Hvis nogle ser en fare, hvis nogle råber ulven kommer, så er det ikke nok at angribe dem, der råber dette budskab. Klaus Rothstein, du må ind i substansen og fortælle, hvorfor det er forkert. Det kan være, de skal råbe pænere og anderledes, de, der råber, det kan du have ret i. Men du selv skal til at grave et spadestik dybere. Man bliver simpelthen træt af at høre dig tale kun om tonen. Hvorfor præcist mener du, islamismen ikke er så stor en trussel, og hvorfor mener du, vi blot kan tale pænt og slappe af, så skal det hele nok gå godt? Det gør man jo i Sverige, og her går det vel ikke særskilt godt?

Lene Kattrup i Jyllands-Posten 06 januar 2007

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver