Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Debat: Støtte til reformkræfter

30. juni 2009

Vi ved ikke med sikkerhed, hvad de unge på gaden i Iran kæmper for. Vi håber på, at det er demokrati og frihed; det er der meget, der tyder på.

Derfor fortjener de støtte fra den vestlige verden, især fra vores politikere, der verbalt bør erklære deres klare støtte til dem.

Det burde være et klart tværpolitisk anliggende at støtte demokratiske reformkræfter i Iran.

Peter Norsk har helt ret i (JP 24/6), at det er forstemmende at høre Venstre og konservative være så svage, at det ligner en lumpen borgerlig fodnotepolitik.

Helt anderledes toner har vi hørt fra DF og SF, heldigvis.

Villy Søvndals udmelding i JP 24/6 var befriende klar, og han fortjener ros for at sige lige ud, at vi alle skal støtte det folkelige oprør mod præstestyret, samtidig med, at han skoser Lars Løkke og Per Stig Møller for deres “vi vil ikke træde nogle over tæerne, men vi venter lige og ser, hvem der vinder “– politik.

Vi må aldrig være i tvivl om, at vi skal være på den banehalvdel, der kæmper for kønnenes ligestilling, frihed og demokrati.

Lene Kattrup i Jyllands-Posten 30.06.2009

Forkortet af JP

Slutningen var udeladt, den var

Jeg håber så også, at SF og Villy Søvndal nu fremover vil huske, at være lige så klare i mælet, når det gælder vurderingen og udmeldingerne i forhold til de antidemokratiske islamistiske bevægelser Hamas og Hizbollah, der har samme værdisæt som præstestyret i Iran. Det har det tidligere knebet lidt med.


 

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver