Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Blev Camilla Plums pony slagtet uden bedøvelse?

1. juli 2013

Vedrørende slagtningen og aflivningen af Camilla Plums lille pony. Carl Plum skriver til sin mor om aflivningen: “Jeg har, som dreng opvokset på et økologisk landbrug, før slagtet dyr og ved, hvordan dette skal gøres. Derfor vil jeg ikke gå i detaljer med selve slagtningen – du ved hvordan det foregår. Dyret nåede ikke at opfatte hvad der skete, før det hele var overstået, og led dermed ingen overlast. “Jeg synes, det afgørende netop er, HVORDAN han gjorde. Men desværre skriver Carl, at han ikke vil gå i detaljer. Jeg vil f.eks. gerne vide, om han bedøvede ponyen, forinden selve slagtningen (som loven her i landet på fornuftig vis faktisk kræver), så ponyen ikke blev udsat for smerte, lidelse og angst.

Hvordan gjorde han? Det er det vigtigste i relation til at afgøre, om ponyen led overlast. (Kan godt være at selve slagtelovgivningen i øvrigt er overtrådt, men for mig er det især vigtigt at vide, om dyret var bedøvet, forinden man begyndte at skære i det (selve slagtningen)). Var ponyen udsat for mishandling og uforsvarlig behandling i forbindelse med slagtningen? Jeg tror mange mennesker, som jeg, ønsker at vide, hvorvidt der var tale om dyremishandling eller uforsvarlig behandling af ponyen. Det er nok derfor, sagen har givet genklang i medierne.

Mærkeligt, at han ikke vil oplyse offentligheden og medierne om netop dette. Også underligt, at medierne ikke selv har fanget, at det centrale er, hvordan det blev gjort. Hvorvidt aflivningen og slagtningen af ponyen skete på en skånsom måde, eller om den blev udsat for angst, lidelse eller smerte.

Udover dette er historien vel, som jeg desværre så ofte har set, at man anskaffer sig et dyr uden nærmere overvejelser om det store ansvar, det indebærer. Og hvilket liv, man rent faktisk kan tilbyde dyret. Når man så ikke orker det mere, så handler man sjusket, skødesløst og ansvarsløst. Vores dyr fortjener bedre.

Lene Kattrup i Den Korte Avis den 1.7.2013

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver