Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Bernstorffsparken bør bevares som et fristed

3. maj 2016

Jeg voksede op i denne dejlige kommune. En af de ting, jeg stadig benytter – og som både min far og min farfar også benyttede – sammen med vores skiftende hunde – er Bernstorffsparken, der igennem mange år er blevet brugt som et fristed af borgere, hvor hunden betragtes som et vigtigt familiemedlem.Man møder her den travle forretningsmand eller -kvinde, der hver dag efter arbejde vandrer parken rundt med sin bedste ven, hunden. Unge, der spadserer sammen, og har flere af familiernes hunde med, imens de drøfter og ordner verdenssituationen.

Familien, der traver igennem parken med børn og deres hengivne hund, der stolt følger efter det dyrebareste, den har, familien.

Man vil ofte se den nybagte hvalpeejer, som ved, at netop i denne park er det godt at lære hvalpen, at den skal følge sin ejer uden snor. Hundene er taknemmelige for deres frihed.

Hunde uden snor er mere harmoniske og mindre aggressive.

Men har en hund først vist tegn på aggressivitet, så skal den ikke have snoren af. Det er en anden sag.

Det må have vundet hævd både juridisk set og etisk set, at man kan gå hele Bernstorffsparken rundt samt på kryds og tværs med sin flinke hund uden snor. Jeg synes, at Slots-og Ejendomsstyrelsen skal trække følehornene til sig og opgive deres hundefjendske linje.

Det vil være et meget markant indgreb overfor de mange, der må opgive dagligt eller flere gange om ugen at have den dejlige oplevelse at kunne gå en god tur hele vejen rundt i parken, uden alle disse forbudsskilte.

Det er bestemt ikke det samme med snor på hunden, hverken for hund eller ejer. For de borgere, der helst ikke vil møde frie hunde, er der så utroligt mange steder i naturen, de kan færdes. Kommunen må stoppe Slots-og Ejendomsstyrelsen.

Lene Kattrup i Lokalavisen for Gentofte Kommune, Villabyerne 3.5.2016

 

Se evt. også om dette

 

http://gentofte.lokalavisen.dk/debat-fortsat-frihed-i-bernstorffsparken-/20160503/laeserbreve/705039162/1263

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver