Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Bekymrende hærværk

4. september 2011

ISLAMISME: Man bør skelne mellem islam/ islamismen og muslimer/ islamister.

En muslim kan være demokrat, naturligvis, men det kan en islamist ikke. Når jeg holder foredrag, bliver jeg ofte spurgt om, hvad forskellen er på en islamist og en muslim.

Mit ( korte) svar er, at en islamist er modstander af det vestlige, frie demokrati med rationelt begrundede, menneskeskabte love og individets frihedsrettigheder, men i stedet ønsker et samfund baseret på religiøs lovgivning.Sekulære demokratiske muslimer ønsker ikke islams love indbygget i vores lovgivning i dette land.

Første gang, jeg spurgte en erklæret muslim om dette, var for mange år siden til et offentligt møde med Naser Khader.

Hans svar var klart og efterlod ingen tvivl. Manden er renblodet demokrat.

En islamist vil give et andet svar – eller et svævende svar.

Nogle af vores demokratisk sindede muslimer stiller op til valget, men har fået problemer med islamisterne.

Yildiz Akdogan ( S) har fået mange plakater ødelagt i København. Der var klistret klæbe mærker henover, hvor der stod: »Lovgivning tilhører Allah -Demokrati er hykleri -Hykleri i helvedet«. Kamal Qureshi og Öslem Cekic ( begge SF) har også fået en del af deres plakater vandaliseret på en måde, så de selv mener, at det må være islamister.

I Aarhus har vi haft hærværk mod plakater, som andre grupper står bag, hvor politiet forhåbentligt finder synderne. Men det er meget bekymrende, hvis islamister nu går målrettet efter de muslimer, der vil deltage i demokratiet.

Lene Kattrup Folketingskandidat DF Østjyllands Storkreds, Århus Syd i Århus Stiftstidende 04.09.2011

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver