Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

SF bør øge EU-modstand

7. juli 2011

Det var interessant at følge en debat i Deadline på DR2 24. juni mellem Morten Løkkegaard (V), Lone Dybkjær (R) og Trine Pertou Mach,(SF). Ifølge Eurostat er europæernes tillid til EU faldet fra 53 til 42 procent, og danskernes euromodstand ligger nu på 57 procentLøkkegaard og Dybkjær virkede nærmest vrede over den stigende EU-skepsis og de danske EU-forbehold.
Det fremgik, at Lone Dybkjær ser en kommende afstemning om forbeholdene som et redskab til at komme af med dem – ikke som en demokratisk afstemning, hvor man ønsker at høre vælgernes mening. Måske er hun blevet så elitær, at demokratiet er kommet for meget på afstand for hende.
Løkkegaard mente som før, at danskernes negative holdninger simpelthen skyldes, at de ikke forstår det vanskelige EU-stof, hvilket også virker elitært.
Det var et lyspunkt, at Trine Pertou Mach sagde, at hendes partis negative holdning til ØMU’en skyldes, at den fokuserer mere på prisstabilitet end på beskæftigelsesfremme, hvilket SF mener er en fejl, samt at der er åbenlyse indbyggede problemer med de åbne grænser for arbejdskraften, fordi det giver lønpres og løndumping.
SF mangler så bare at tage den fulde konsekvens og spørge sig selv, om ikke det gælder for hele EU-projektet og ikke kun ØMU’en.

Lene Kattrup i Information 7. juli  2011

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver