Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Dommere med EU-syge

4. december 2008

Fem dommere sluttede kronikken 26/11, Tilliden til domstolene, med at erklære, at af hensyn til respekten for magtens tredeling skulle man lade det juridiske system, bestemme, om vores dommere skal optræde i en ideologisk/religionsideologisk og politisk neutral beklædning, når de passer deres erhverv.

Men dette er en politisk afgørelse, der skal afgøres af politikerne, som forhåbentlig vælger det indlysende, at i et sekulært demokrati bør den dømmende magt fremstå neutralt. Hvis politikerne træffer afgørelser, som efter vælgernes mening er forkerte, bliver de måske ikke valgt ind ved næste valg.

Dommere og jurister er ikke folkevalgte; de kan ikke afsættes. De skal forvalte de vedtagne love; ikke lovgive eller politisere. Det er dét, EF-domstolen gør, hvilket virker undergravende på det i forvejen svage demokrati i EU-systemet.

Nu er denne syge åbenbart også kommet til en del af den danske dommerstand, der bør holde sig til sin opgave, som er at forvalte og dømme efter de eksisterende love.

Lene Kattrup i Jyllands-Posten 04.12.2008

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver